20110902

Syawal'11

ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT HARI RAYA! MAAF ZAHIR DAN BATIN! wah, eksaitednyeww intro. haha.  mentang-mentang dah lama tak update.  hahaha entri pasal puase takde then terus masuk entri raya? hihi biaselah bulan puasa tumpu kat ibadat jeh. ceh gebang betol azreen nih :P #yela, bagilah tau semua orang yang kau beribadat. -,-


K, hari ini dah masuk raya keempat, so fast time walk. haha nak cakap omputeh tak tau. eh, kesah mende haku. lantak aku lew, yang engko sibok macam aku tu bini engko tu napeww? hahaha i'm just kidding. baru minta maaf tadi, dah buat parok balik. haha sorry. aku kan manusia, Manusia kan selalu buat silap. Normal la tuh v^^


so hari ini aku nak cerita masa sebelum raya sampailah sekarang. Tahun ni aku beraya kat kampung. so semua family aku excited especially abah. dialah paling awal prepare barang-barang nak balik kampung. eleh, mentang-mentang dapat cuti awal kan abah kan? hikhik


seperti yang dirancang, hari jumaat petang, dalam pukul 230 cenggitu, kami pun bertolak balik ke Penang, kampung sebelah mama. Then 430 berhenti kat tapah, solat asar. then sambung perjalanan balik. tapi time tu tengah hujan. hm, so nak dipendekkan cerita, dalam hujan lebat tu, saya dan sekeluarga terlibat dalam kemalangan kecil. Alhamdulillah, we all selamat. hm, air hujan bertakung kat jalan, so brek tak makan. konklusinya, kereta saya ciom bontot kereta lain lah makannya.




that day, bukak puasa pun depan balai polis, sosad. Tsk Tsk T_T so malam tu naik taxi dari tapah ke penang, empat ratus driver taxi tu telan. hmph takpelah nak buat camno. bende dah jadi. kita reda je k~


Hari sabtu, ahad, isnin, bermulalah aktiviti saya seperti biasa. Tolong makcik buat biskut raya~ wee. macam-macam biskut saya buat, certain saya guna resepi sendiri :) semua puji sedap, eleh :P pejam celik pejam celik,tibalah saat saat yang dinantikan. hari selasa bersamaan dengan 1 syawal~ Yay! dah boleh raya~ so pagi-pagi tu macam biaselah. mandi raya semua, siap-siap pakai baju raya. then ada sedara yang pergi sembahyang raya, saya tak pergi. so saya tolonglah makcik-makcik masak rendang dekat dapur :B after diaorang balik sembahyang raya, mulalah sesi bermaaf-maafan. 





tahun ni tema family saya warna biru :) Yay! ade gambar untuk 2011 punye. hihi masa ni kat rumah maklong. yang dua budak kecik tu sedara saya :) omel sangat diorang. k after makan-makan pergi beraya kat rumah tokngah. dekat, sebelah rumah je.


atototo comeynyeww abah saya ni :p iloveyoulah hihihi

cik odah/maklong/tokngah/mama


dah beraya pastu ada sedara dari kedah jemput kitaorang, then pergi kedah pulak. tidur sana semalam. maklumlah, kereta kat bengkel. hee sampai sampai sana, terus pergi beraya. dekat kedah lagi meriah kalau nak depends dengan penang.



dia ni asilah, my lovely cousin. bakal ustazah mungkin :P


haa, dia ni mirol a.k.a ustaz amirul. dah berapa tahun tak balik kmpg, tahun ni baru balik. sumpah dia ni lain gile. dulu tak camni. sekarang dah rajin sembahyang, sopan santun. walaweh, cair hati asilah. hahaha cayalah lu bro #tabik spring



ni kak wani and asilah. teman setilam sebantal saya. loveyouall




kayh, ni semua sedara saya. takde korang semua, kampung jadi sunyi. muehehe 

much love, azreen.
kbai.

20110719

4A's frogs rocks!

"Lompat si katak lompat, oi oi. Lompatlah tinggi-tinggi. Cepatlah adik cepat, cepatlah bangun pagi-pagi" betol ke lirik tu? cam tak betol je. bedal sajelah labuuuuu~ hee, okaay, sekarang nak citer pashal bedah katak :DD #kecoh betol muahaha 
Place : Biology's Lab
Date : 06072011

k. saya tahu cerita ni dah lama :p takde mase nak update sebenarnya, baru hari ini terhegeh-hegeh and teringat nak buat pasal bedah katak ni. ekekeke. Okay, lets start it! That day kami dikerah untuk bawa semua katak-katak and semua macam eksaited gile nak bedah katak. Semangat bawak sorang satu, macam berani, eleh :p haha, setakat bawak dan tayang je moleh la, bile dah depan-depan nak bedah gegel kau. muahahaha, saya sorang je yang paling berani dalam class tu♥. v^^ mm, diorang ni bawak katak macam nak bergaduh je, punye la beshaar aku cakap. Okay, nak cari katak tu pun bukan main payah. Dekat Pasar Pudu je ha ade, and you know what, ade ke seller cina tu cakap;
" amoi, nak beli ini katak buat sup ka? ''
Sumpah sakai cina tu, katak mana moleh makan. Kan haram tu, haiyo. haha, k nvm. so back to the topic, hari tu memang riuh la dalam lab tu. Macam-macam perangai kita moleh tengok. jom cekidaut!
Mea/Syira/Hanim/Aje
tengok ni, eksaited betol mereka! :)

ni hafizah, muke die macam scary je. hikhik
YE! MEMANG! terserlah sangat.

dah dah lettuww tengok orang, jom bedah katak. Mule-mule kite kena letak klorofom dekat katak macam ni, nak bagi die pengsan. Cikgu pesan jangan bau klorofom tu, nanti takot awak yang pengsan. Cikguuuu~ saya kuat. Mane moleh pengsan, eleh :P #berlagak betol
Tengok katak ni, dah lah -gemok-montel- Tengok perut die.
Muncit sangat. kesian diewww. Menggelupur sebelum pengsan :(

And katak ni la yang terlepas keluar masa letak klorofom. Dia melompat-lompat satu lab. Semua lari macam kena kejar dengan anjing, termasuk cikgu -,- eleh, menipu betol hakhakhak. Tapi series, semua lari tinggal aku sorang tercegat kat situ. and guess what? Saya jadi HEROIN. I repeat, H-E-R-O-I-N. Saya yang amik katak tu, then letak balik dalam bekas ni then tindan dengan something yang berat macam dalam gambar tuww. After that, semua tepuk tangan. (claps) terharu betol, hihi. Cikgu cakap saya berani, dah boleh jadi doktor. WOI, bangga aku woi! 

k bila katak tu dah pengsan ala-ala kadar, kitaorang pun baringkan die dalam satu bekas, pakukan sekali. 

Abo/Amy/Saya/Cikgu/Iki
Series betol muke saya dengar cikgu explain, muahaha


tengok tu, peru-paru katak yang kembung-kembung tu.

k konklusinya, bedah katak ni BEST SANGAT! mula-mula memang cam geli sikit. Saya tak geli, kawan-kawan saya yang geli eh. dah lelame tu nanti biase la. Hahaha, Bedah katak ni just kena keluarkan semua organ-organ, tengok die ade ribcage ke tak (katak memang takde ribcage, sekali pijak dah mati) then last sekali kena cabut jantung die then letak dalam beaker berisi air and make sure jantung tu still berdegup. yeaah, itu je sebenarnye tujuan ekperimen ni. Alhamdulillah, berjaya! 


20110710

FRIENDSSSS

ASSALAMUALAIKUM,okay.dah lama sangat tak update blog ni. memang sudah kepam baunye. ekekeke, ada pulak bau sebenarnya. LERZZZ, cerita nak gebang je en? hahah. #meme lew actually saya rindu sesangat kawan-kawan sy terutama ELYAQAI since die je yang berpindah schl. Kawan-kawan yang lain still ade kat schl lame, so takde la terasa sangat kerinduannya kan? okay, ni dia insan yang bernama ELYA.
       Dia ni sekarang dah pandai merajok dengan saya, awww so cuweett. dia merajok samalam sebab saya tak moleh call die, kredit saya hanya ada utk mesej abang jay saya je. die cakap en "kau nak mesej jay sampai tak leh call aku eh? okay, mesej la dgn dia". ekekeke, comel la kau ni. merajok-merajok nak ke mana? ELYA, aku tunggu kau balik, nanti kite sembang lame-lame tau. sampai berbuih mulut kau ea? :DD LOVEYOUEWIA 
         Okay, sekarang kita cakap pasal sorang lagi kawan saya. Nama dia ni FATIHAH, tapi sebab dia nak glamer, dia tukar nama die jadi ABO. eh, taklah. sebenarnya memang kitaorang panggil dia abo for no reasons. hee, Nak tengok tak dia? jeng jeng jeng.
Dia ni duduk sebelah saya jeh, selalu kalau tak siap hw, saya copy je dia. Dia always cakap dekat saya "Bosan la menghadap muka kau hari-hari" . When i heard that sentence, saya rasa nak sepak pun ade. tapi saya watlek watchill je sebab saya tahu dia cume bercanda sahaja. kan abo kan? Then kadang-kadang, saya ade suruh abo buat geli-geli dekat tangan saya. Tapi dia taknak buat sebab malas -, - Dia ni sangat baik, kadang-kadang dia yang tolong belikan makanan if saya malas nak turun rehat. hm, moment yang saya tak moleh nak lupe when bersama dia, bile kitaorang malas nak turun rehat, then menyorok bawah meja selama 20min sebab tak nak terserempak dengan pengawas. Macam gampang, TROLOLOL seriesly lawak sangat time tu :DD LOVEYOUABO
      Next, kawan saya yang paling sopan santun and lemah lembut. Series die ni memang perempuan melayu terakhir lah wa cakap, Suara dah lah soft and sedap didengar. Saya memang tak pernah tengok dia marah langsung, And i think dia ni tak pandai nak marah. hihihi.
Ni la orangnya. NUR NABILAH BT ABD. HADI. Cantik kan? Memang cantik, See, duduk bersimpuh. terserlah keayuan beliau. hee, dia ni last year sama class, tp this year class lain, tapi kitaorang still rapat lagi. Kitaorang selalu tunggu bas sama-sama. hee,saya sangat-sangat sayangkan beliau.
     And the last one for today, namanya NAAAAAAANI. DIa ni minat orang KOREA je. Orang Malay dia tak main lah. HAH, tah ape yang ade pada mamat korea, saya pun tatau. lantak kamu lah nani, asalkan kamu bahagia :DD. 
Gambar ni dah berzaman, 2009 tak silap, tapi still simpan :DD Ni la nani, omel kan? Sebelah kiri Elya dan kanan itu sayewww. I LOVE THIS RELATIONSHIP, HOPE LONG LASTING YEAA.

20110626

Sports Day ;D

25062011
Assalamualaikum, this is my schl. SMK TAMAN SETIAWANGSA. pemandangan jarak jauh :p hihi awesome kan rumput kat padang tu? dah bertobek-tobek. tah ape lah yang player football buat sampai bertobek padang sekolah ni ha. hee. dah kita straight to the point jela ye. Hari ni ade SUKAN day kat sekolah :) whee~ WHAT? HARI SUKAN? yang pernah saya nak datang. Cipta rekod tu, selama saya sekolah kat situ, 4 tahun berturut-turut tak pernah datang hari sukan. HEBAK sungguh. takpela, next year je kite datang eh schl? dah alang-alang next year nak berambos dari situ e
     Tapi terase rugi la pulok, alam persekolahan cume sekali seumur hidup. hahaha, watlek sudah #perkara yang lepas jangan dikenang okay, back to the topic, since hari ini hari sukan, ramai la atlet-atlet sekolah kat padang tu en? FoShow punyelah, maklumlah, kate hari sukan :D andd ade la jugek dak-dak sekolah lain yang sibuk menempel datang kat sekolah saya ni, #usher lettuw sekolah kalau dah femes takleh nak kate ape ah :p 


     see, meriah kan? ha, nak tau mane aku tau mende-mende ni semua? heh heh ade la informer-informer aku bagitau. mereka kan rajin yang amat nak datang s]schl, tak macam aku ni. kurang rajin hahaha. alah, diorang datang pun ade function sebenarnya, masuk kawad senang cakap la kan, aku takleh kawad, puase la katekan #eleh, tak reti padahal :p takpe takpe, tengok ar tahun depan. Kawad korang tu aku yang handle, jangan terkezut pulak nanti. muehehehe Anyway, congratulations lah dekat mokcik-mokcik and pokcik-pokcik KRS kerana telah berjaya memenangi tempat pertama dalam pertandingan kawad kaki dan formasi. tak lupa jugak dekat rumah sukan WIRAAAAAAAAAA kerana telah berjaya mendapat tempat keseluruhan dalam Kejohanan Sukan & Olahraga SMKTSW 2011. Tahniah again!

I LOVE YOU LAH WIRA !

kawad pun bersepai je, tapi moleh menang :)
KRS , cayolah

20110616

happy tapi tak happy.

Assalamualaikum,
     "happy tapi tak happy". cam mono tu? #ayat dah macam bangla -.-  hahaha. camni ceritanye. Tadi time kat sekolah, aku dah dapat result. Just kim je tak dapat lagi. Lambat betol cikgu tanda, kaaan? Cuti dua minggu buat apa? Goyang juboq je tahu, OPS :p gurau jeh. heh heh heh. Over all, result yang aku dapat amat membanggakan. Boleh la nak hidup, haha #add math fail padahal. ehh, normal lettuw. Baru permulaan, kan kan kan? :) dah, takyah nak bangga sangat dengan result kau tu, tak ke mane derr. kdahdiam. hihihi, then habis sekolah, balik lah rumah. semangat nak bagitau mama pasal markah. Balik-balik je, bukak pintu tengok ada mama kat depan. Tengok jam baru pukul 140. Eh, awal nau mama balik keje. Rupa-rupanya mama MC. hm, dok cakap mama anaemia. Macam elya sakit dulu. Kesian mama kan? :'( sokay mama, adik kan bakal doktor. so no worries lah. adik boleh jaga mama :B
    pastu, tunggu apa lagi? dah dapat tahu news tu, lekas-lekas lah aku bagitahu abang Jay Saleh kesayangan. Die call, then cakap-cakap. hihi die cakap die rindu :> hihi, I mishhh you too lah dear ♥.laaagi, die pesan suruh jage mama. menantu yang baik kan mama kan? hihihi. adik tahu dah tu. tu yang adik pilih die tu, jangan tak tahu. hee~ at the end, die cakap "abai". so cutee bile die cakap macam tu. SUKE SANGAT-SANGAT-SANGAT tahu.

i love you so much Abang Jay!
Abai.

20110611

extend the holiday please~

      Assalammualaikum. Okay, cuti sekolah dah nak habis. dah tak beh ar cam ni :\ alahai, osannyeww hidup ni. Eleh, bila cuti sekolah baru mula gegeh nak sekolah. bila cuti sekolah dah nak habis gegeh tak nak sekolah. ahahahaha. #usher lettuww kan? kejap lagi dah nak balik KL, sekarang tengah packing-packing barang. gudbai-mai-kampung. raya nanti kite jumpe lagi ye. Eh chop, h/w adakah? sumpah oh, tak teringat langsung. harap-harap takdelah ye. Yang aku ingat cume oral jeh. tapi tak cari pun lg :p BIARKAN. bukak sekolah nanti cikgu mesti bincang pasal result je. ye dok?
p/s: menanti markah-markah dengan muke yang eksaited :)
kbai.

20110603

Hooray :v

k.nak balik kampung hari ini.Yay!