20110223

traaaaaaaaaaaaaaaaaining (!)


berjuta-juta maaf buat blog tersayang kerana tidak mengupdate kau  !

ini semua angkara kau wahai VOLLEYBALL !

this is volleyball :')
saje gedik nak bagitahu , hahaha . action lebih :P

Memandangkan aku dah jadi volleyballer SMKTSW for this year , so lately ni agak busy untuk
mengupdate blog . *aku tahu tiada sape kisah . bhahaha ,
 jadi biarlah aku sorang yang kisah :p

SELASARABUKHAMIS ade training since tournament bulan 
APRIL ni . Cuak sial ! hahah , memang penat kot sebab kena rush ,
tak cukup masa , dengan kerja sekolah bagai =,=
so , wahai blog sayang , sudilah kau memahami
diri tuanmu ini ya jikalau tuanmu ini tidak dapat megupdate kau .
segala kerjasama amat dihargai :P TY .

ini gambar training tadi ,
sunburn banyak :'(
bila penat training , kita senyum ya :):)


20110222

duapuluhduaharibulandua :')


SELAMAT HARI LAHIR 
SHYKUNN ,
*saja tak rotate ,
kan seni tuh :p

p/s: semoga kau panjang umur , murah rezeki dan sihat sejahtera . May god bless you yeahhh .


20110216

yang lama dibuang dan ditinggalkan ?

ketika ini masih berwajah lama ,

WHAT ? 
dah bertukar background ? 
mestilah , sempena MAULIDUR RASUL ,
mesti ade pembaharuan kan ?
jadahnya , tiada kena mengena pun :P


pembaharuan dari segi warna sahaja =.=
BIARKAN , pembaharuan juga namanya :P

p/s: saya tidak seperempuan blog ini .
HARAP MAKLUM . SEKIAN , TERIMA KASIH ;)
 

20110215

pancake atau kualicake ?

mari menyebut ASSALAMUALAIKUM bersama-sama 
sebagai pembuka pembicara 
*perlu formal sebegini rupa ? -,-
bhahaha .

semalam sewaktu perut aku sedang enak bergurindam dan berkeroncong , aku pun terfikirlah nak masak apa bagi menyeyapkan perut aku nih . perah punya perah otak ni , maka , dengan sepantas kilatnya , mentol muncul di benak fikiranku . dah macam apa dah muncul mentol-mentol bagai . BHAHAHA . minda aku menyarankan aku masak pancake .

" yehaaa , pancake ? 
okay juga kan pancake , 
dah lama tak makan "

bab makan nombor satu , NORMAL lah tu kaaaaaan ? jadahnya normal , dah KRITIKAL TAHAP DEWA dah tu . bhahaha :P lupakan sementara pasal tu , janji aku tahu perut aku senyap . hee . sedang aku ligan mencari bahan-bahan nak buat pancake ; susu cair , tepung , soda bikarbonat , gula , telur , tiba-tiba baru aku teringat . 

Ya ampun ! PAN mana pernah wujud kat rumah ni .
 habis tu macam mana nak buat pancake ? haih =,= .
*sadis sikhead tiada pan kat rumah .

hang pikiaq punya dok pikiaq , sampai bila nak sudah cheq . hahaha , aku pun mengambil langkah yang tak berapa nak inisiatif sangat , menganggap kuali sebagai pan untuk penyedap rasa hati yang sedang masygul dan berduka lara ni . selanjutnya , aku pun masaklah pancake yang sepatutnya jadi pancake tetapi terpaksa ditukarkan jadi kualicake . but , OKAY what kualicake tuh . MENJADI kot :DD

                                   *nampak sedap bukan ? memang SEDAP lah gila :P

20110212

lappy baru , woots woots ♥ ♥

OYEAHHHH ,
 SAYA DAPAT LAPTOP BARU :')


seperti yang dijanjikan , abah akan membelikan laptop sebagai hadiah kerana aku telah berjaya mendapat straight A's in PMR exam . itu dia laptop DELL berwarna hitam kepunyaan hang . bhahahaha . rm2600 terbang melayang dengan macam tu jeh ? hee . 
tu la abah ,siapa suruh berjanji ?:p

terima kasih abah ,
iloveyoulahh ♥ ♥
berjanji lagi ye untuk SPM nanti :P

20110207

talipon hang berbunyi . .

sedang aku berfb-ing , tiba-tiba . .


' sparks fly it's like electricity , i might die when i forget how to breath '
*telefon bimbitku berbunyi . 

lantas aku menjawab panggilan tersebut ,
"hello'' 
terdiam seketika dan berfikir sejenak , her sound is like ELYA (!) bhahaha , dia call . she still remember me :')
alahh , baru sehari boleh la nak ingat aku kan elya ? cube kalau dah 10 hari :P

p/s : thanks elya sebab call aku 


you are what you eat , dudeeee

IN BIO CLASS ,
seperti kebiasaannya , kami seempatAMANAH akan turun ke lab BIO dan menunggu cikgu TUTI datang membuka pintu . Memang adat di sekolah kami , murid menunggu gurunya masuk terlebih dahulu . 
muahahaha*gelak gaya raper
APAKAH ?
perasan sekolah dia sorang macam gitu -,- 
semua sekolah macam itu bukan ?

5minit plus plus , cikgu pun datang lah dengan membawa rotan panjangnya . suasana dalam lab hari ni memang riuh habis bagaikan pasar malam . belajar punya belajar , chapter 2 pun habis . seterusnya , kami diberi exercise untuk melonggarkan saraf-saraf ingatan kami supaya tidak terlalu ketat :P tiada banyak mana pun , maka senanglah aku .


yay ! tiada homework hari ini 
*dasar pemalas -_-

sedang aku dan kawan-kawan membuat kerja , tiba-tiba cikgu bertanya ;

Siapa kat sini suka makan ayam ? 
Siapa kat sini suka makan daging lembu ?
Ikan keli ?

semua tercengang tatkala cikgu tanya yang sedemikian . muka nak mintak penyepak yang mampu kami ekspresikan kepada cikgu . teehee~ cikgu yang memang dah arif dengan perangai kami , mula menerangkan satu persatu . cikgu cakap ;

KALAU BOLEH , JANGAN MAKAN AYAM , 
DAGING LEMBU , IKAN KELI AND AIR COKE 
WHY ?

AYAM-seperti yang sedia maklum , ayam daging sekarang telah di-inject untuk mempercepatkan tumbesaran ayam tersebut . tidak sampai 40hari , ayam itu boleh disembelih dan dijual . tahukah anda , 90% daripada bahan yang digunakan untuk meng-inject ayam tersebut adalah Baalifbaya . tapi , ni kat USA lah . bhahaha . jangan berasa lega sangat , siapa tahu , mungkin juga kita menciplak teknologi mereka dan menggunakannya di sini untuk mengaut keuntungan . maklum sahaja lah kan , di Malaysia ni memang banyak francais-francais yang menjual makanan yang berkaitan dengan ayam :')

LEMBU-info terbaru , ada yang mengatakan , lembu-lembu di ENDON telah dipukul untuk minum lebih banyak air untuk membesarkan badannya . kejam bukan ? tahukah anda , hukum makan haiwan yang dipaksa membesarkan organnya adalah HARAM . so , bagi siapa-siapa yang bercadang untuk pergi ke ENDON , fikir-fikirkanlah . tawakal je bila makan tuh :p . jangan risau , di Malaysia ni , semua lembu diternak dengan elok , baik bahkan . ALHAMDULILLAH

IKAN KELI-is my fevret fish , I LOIKEEE . aku cakap kau , rasa die , pergh ! susu lemak berkrim santan kelapa muda jah oii . tapi bila dengar je cerita cikgu , terus terasa mual tekak nih . kata cikgu ; di Perak , kebanyakan penternak ikan keli memberi ikan-ikan mereka makan baalifbaya . WHAT ? BABI lagi ? haih =,= Sumpah bosan doh dengar nama kau BABI . bhahaha . 70% daripada babi adalah lemak semata-mata . patotlah ikan keli terasa creamy jeh , yuckss (!)

AIR COKE-tahukah anda , air coke boleh dijadikan pencuci tandas . Tak percaya ? tak percaya sudah . bhahahaha :p . tapi , seriously memang betol . Asid yang ada dalam air coke sangat kuat , tak percaya , test lah dengan litmus paper . Kalau tak percaya lagi , beli air coke , dan curahkan air coke tersebut ke mangkuk tandas kalian , biarkan semalaman dan rasailah perbezaannya . bhahaha , lepas ni , kalian tidak perlu membeli pencuci tandas lagi , beli sahaja air coke :> 
kan jimat tuh .

terima kasih cikgu tuti
atas nasihat yang mantop 

*cikgu tuti yang belah kanan tu ye :)


p/s : aku bukan nak suruh kalian boikot makanan-makanan ni semua , ini just apa yang cikgu i sampaikan . it's ur right to make a choice :') 


20110205

ohmaiiilovelydoveypussycat

OKAY , mulakan pembacaan : P . aku agak pelik bin ajaib lah kan karena dengan setiba-tibanya aku bagaikan didesak-desak  untuk mengupdate blog seperti kucing yang tak tahan nak beranak . pulak dah manusia disamakan dengan kucing? -,- hee .
bercakap pasal kucing , terniat di hati aku nak membikin entri yang berkaitan dengan kucing . so , entri kita pada hari ini ialah  kucing=cat . 

kucing merupakan sejenis haiwan .

mesti semua akan berkata-kata;
jadahnya azreen ni , -,- . semua
orang tahu yang kucing tu adalah sejenis 
haiwan . 

azreen dengan senang hatinya
akan membalas balik ;
jadah kau juga sebab pergi baca : P
memang dah terpampang jelas
tajuk entri aku berkaitan dengan kucing .
so segala jenis mak nenek yang 
sewaktu dengannya , akan 
aku senaraikan di sini .

*cukuplah carutan saya pada hari ini ,
harap maaf :p

awww chak (!) ♥ 
ala tomey nyew w w ( ayat budak-budak rempit )
bhahaha : P

based on my experience membela kucing , there are a lot of they do's and dont's ;

DO'S THING

kucing saya suka ;
1. makan whiskas berbanding frieskies
2. makan durian jugak :P
3. tengok tv , whoaah : O
4. tidur tempat yang best-best ;
atas katil saya terutamanya
5. tidur dengan aksi yang mengghairahkan
dan tersangat-sangatlah comel : DD
6. kacau saya buat homework -,-
7. buang air kecil/besar di dalam toilet
8. buat bising dan gigit kaki 
sometime kalau dia lapar : )
9. bermanja-manjaan dengan tuan die

DONT'S THING

kucing saya tidak suka;
1. makan nasi *memilih --'
2. dengar alat-alat muzik
3. mandi
4. ekornya dipegang
5. diganggu time tidur
6. bau minyak gamat ,
7. naik kereta *dia lebih suka jalan
kaki barangkali :P
8. ditinggalkan berseorangan 

the conclusion is , kucing aku memang UNIK HABISSSS :P
tapi , tu semua kisah lalu . now , kucing aku dah tiada ,
diambil orang -,- SOB SOB 

beginilah aksi mengghairahkan yang kucing
aku selalu lakukan :P
comel bukan ?

OKAY , sampai sini celikkan matamu .
kalau boleh , sampai tersembul dan terjojol biji mata tuh :P


awww aww , sumpah comel (!)   ♥
layarkan gambar ini di lensa mata anda :')

beautiful eyes *WINK 

comel sangat sangat ,
okay ibu ibu , lepas ni ayuh beramai-ramai membela kucing ye :P

p/s : Kucing merupakan haiwan kesukaan RASULULLAH . bagi sesiapa yang takut akan kucing ,
memang rugi yang AMATTTT . hee


20110203

OREN ITU MENARIK : )

gong xi fa cai
tahun ini merupakan tahun arnab , so what ? heehee . cari pasal bukan ?
aku tiada fulus nak beli buah limau .  nah , buah limau untuk kalian , dah siap dikupas lagi 
tuh . dapat tgok gambar pun jadilah ye : P

p/s : maaflah kalau entri ni macam ayam sikit , okaylah . tiada mood nak berblog , bye .

20110202

INI BUDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK !



SELAMAT PETANG SEMUA !
mak jah , kak kiah , mak bedah , kak gayah . Mari mari , sila ambil tempat duduk ye . topik kita hari ini ialah KAWAN SEJATI SEHIDUP SEMATI : P . tapi sebelum itu , saya selaku pengacara rancangan ini ingin memohon maaf atas ketiadaan siaran pada hari yang sepatutnya sebelum ini dalam erti kata lain tidak mengupdate blog dan membiarkan ia menjadi pekasam yang tersangat-sangatlah masam . 
maaf ! maaf ! maaf ! * trillion of apologies 
HUH ? korang kesah apa kalau aku tak update blog kaaaaaaan ? yelah yelah , aku sedar . siapalah aku ni sebenarnya kalau nak dibandingkan dengan kau , kau dan kau yang nun dihujung sana :'( . 
bhahaha , tutup cerita itu , ayuh ! berbalik kepada pangkal jalan . 


hem , yang sebenarnya entri ini khas untuk seorang sahabat merangkap kekasih gelapku yang bakal berpindah ke MRSM TUN GHAFFAR BABA . sekarang setiap entri mesti nak letak name dia , tak banyak , sikit pun jadi lah kan ? bukan apa , si dia ni dah nak berpindah ke mrsm , so sementara masih terasa bahang kepanasan perpindahan tu , tak salah lah la kalau aku nak buat entri yang berkait rapat dengan si dia nih :P takpe elyaaaas , MARKET sikit name kau nanti : P ehh ehh , nanti dulu . ni aku mahu berpesan . *dah tadah telinga dah ? 
titipan aku untuk seorang insan yang bergelar S.A.H.A.B.A.T (elya) ; tatkala kau dah terkenal nanti , jangan lupa mention name aku bila diinterview tentang kejayaan yang dah kau kecapi sekarang ni hokay ? ni semua hasil titik peluh aku yang mendidik kau nih , INGAT TUH :P


almost 3 years ago ,
at that day . 
the first time i saw you , i knew you would affect my life , though your role I did'n know . I asked myself , "why is she alone ? Why does she sit so quiet , all alone ? Is she sad ? Is she glad to be alone ? Is she lonely ?" there is so much i wanna know . I  asked myself , "why her?" when so many people pass through my life each day , why HER ?" what attracts me to you ? What makes me want to know more ? I want to know . Even if my questions are never answered , there is one thing i want you to know . you have changed my life a lot , thanks awaaaak ! : >


                                             
    iloveyousomuchelya♥ 

p/s : bukan obses terhadap dia , tp rindu sebenarnya :'( . buat fatihahbasir , nanti aku buat entri pasal kau pulak ehh , dah puas kau ganyang nama aku , siaaaaap kau : P