20110719

4A's frogs rocks!

"Lompat si katak lompat, oi oi. Lompatlah tinggi-tinggi. Cepatlah adik cepat, cepatlah bangun pagi-pagi" betol ke lirik tu? cam tak betol je. bedal sajelah labuuuuu~ hee, okaay, sekarang nak citer pashal bedah katak :DD #kecoh betol muahaha 
Place : Biology's Lab
Date : 06072011

k. saya tahu cerita ni dah lama :p takde mase nak update sebenarnya, baru hari ini terhegeh-hegeh and teringat nak buat pasal bedah katak ni. ekekeke. Okay, lets start it! That day kami dikerah untuk bawa semua katak-katak and semua macam eksaited gile nak bedah katak. Semangat bawak sorang satu, macam berani, eleh :p haha, setakat bawak dan tayang je moleh la, bile dah depan-depan nak bedah gegel kau. muahahaha, saya sorang je yang paling berani dalam class tu♥. v^^ mm, diorang ni bawak katak macam nak bergaduh je, punye la beshaar aku cakap. Okay, nak cari katak tu pun bukan main payah. Dekat Pasar Pudu je ha ade, and you know what, ade ke seller cina tu cakap;
" amoi, nak beli ini katak buat sup ka? ''
Sumpah sakai cina tu, katak mana moleh makan. Kan haram tu, haiyo. haha, k nvm. so back to the topic, hari tu memang riuh la dalam lab tu. Macam-macam perangai kita moleh tengok. jom cekidaut!
Mea/Syira/Hanim/Aje
tengok ni, eksaited betol mereka! :)

ni hafizah, muke die macam scary je. hikhik
YE! MEMANG! terserlah sangat.

dah dah lettuww tengok orang, jom bedah katak. Mule-mule kite kena letak klorofom dekat katak macam ni, nak bagi die pengsan. Cikgu pesan jangan bau klorofom tu, nanti takot awak yang pengsan. Cikguuuu~ saya kuat. Mane moleh pengsan, eleh :P #berlagak betol
Tengok katak ni, dah lah -gemok-montel- Tengok perut die.
Muncit sangat. kesian diewww. Menggelupur sebelum pengsan :(

And katak ni la yang terlepas keluar masa letak klorofom. Dia melompat-lompat satu lab. Semua lari macam kena kejar dengan anjing, termasuk cikgu -,- eleh, menipu betol hakhakhak. Tapi series, semua lari tinggal aku sorang tercegat kat situ. and guess what? Saya jadi HEROIN. I repeat, H-E-R-O-I-N. Saya yang amik katak tu, then letak balik dalam bekas ni then tindan dengan something yang berat macam dalam gambar tuww. After that, semua tepuk tangan. (claps) terharu betol, hihi. Cikgu cakap saya berani, dah boleh jadi doktor. WOI, bangga aku woi! 

k bila katak tu dah pengsan ala-ala kadar, kitaorang pun baringkan die dalam satu bekas, pakukan sekali. 

Abo/Amy/Saya/Cikgu/Iki
Series betol muke saya dengar cikgu explain, muahaha


tengok tu, peru-paru katak yang kembung-kembung tu.

k konklusinya, bedah katak ni BEST SANGAT! mula-mula memang cam geli sikit. Saya tak geli, kawan-kawan saya yang geli eh. dah lelame tu nanti biase la. Hahaha, Bedah katak ni just kena keluarkan semua organ-organ, tengok die ade ribcage ke tak (katak memang takde ribcage, sekali pijak dah mati) then last sekali kena cabut jantung die then letak dalam beaker berisi air and make sure jantung tu still berdegup. yeaah, itu je sebenarnye tujuan ekperimen ni. Alhamdulillah, berjaya! 


20110710

FRIENDSSSS

ASSALAMUALAIKUM,okay.dah lama sangat tak update blog ni. memang sudah kepam baunye. ekekeke, ada pulak bau sebenarnya. LERZZZ, cerita nak gebang je en? hahah. #meme lew actually saya rindu sesangat kawan-kawan sy terutama ELYAQAI since die je yang berpindah schl. Kawan-kawan yang lain still ade kat schl lame, so takde la terasa sangat kerinduannya kan? okay, ni dia insan yang bernama ELYA.
       Dia ni sekarang dah pandai merajok dengan saya, awww so cuweett. dia merajok samalam sebab saya tak moleh call die, kredit saya hanya ada utk mesej abang jay saya je. die cakap en "kau nak mesej jay sampai tak leh call aku eh? okay, mesej la dgn dia". ekekeke, comel la kau ni. merajok-merajok nak ke mana? ELYA, aku tunggu kau balik, nanti kite sembang lame-lame tau. sampai berbuih mulut kau ea? :DD LOVEYOUEWIA 
         Okay, sekarang kita cakap pasal sorang lagi kawan saya. Nama dia ni FATIHAH, tapi sebab dia nak glamer, dia tukar nama die jadi ABO. eh, taklah. sebenarnya memang kitaorang panggil dia abo for no reasons. hee, Nak tengok tak dia? jeng jeng jeng.
Dia ni duduk sebelah saya jeh, selalu kalau tak siap hw, saya copy je dia. Dia always cakap dekat saya "Bosan la menghadap muka kau hari-hari" . When i heard that sentence, saya rasa nak sepak pun ade. tapi saya watlek watchill je sebab saya tahu dia cume bercanda sahaja. kan abo kan? Then kadang-kadang, saya ade suruh abo buat geli-geli dekat tangan saya. Tapi dia taknak buat sebab malas -, - Dia ni sangat baik, kadang-kadang dia yang tolong belikan makanan if saya malas nak turun rehat. hm, moment yang saya tak moleh nak lupe when bersama dia, bile kitaorang malas nak turun rehat, then menyorok bawah meja selama 20min sebab tak nak terserempak dengan pengawas. Macam gampang, TROLOLOL seriesly lawak sangat time tu :DD LOVEYOUABO
      Next, kawan saya yang paling sopan santun and lemah lembut. Series die ni memang perempuan melayu terakhir lah wa cakap, Suara dah lah soft and sedap didengar. Saya memang tak pernah tengok dia marah langsung, And i think dia ni tak pandai nak marah. hihihi.
Ni la orangnya. NUR NABILAH BT ABD. HADI. Cantik kan? Memang cantik, See, duduk bersimpuh. terserlah keayuan beliau. hee, dia ni last year sama class, tp this year class lain, tapi kitaorang still rapat lagi. Kitaorang selalu tunggu bas sama-sama. hee,saya sangat-sangat sayangkan beliau.
     And the last one for today, namanya NAAAAAAANI. DIa ni minat orang KOREA je. Orang Malay dia tak main lah. HAH, tah ape yang ade pada mamat korea, saya pun tatau. lantak kamu lah nani, asalkan kamu bahagia :DD. 
Gambar ni dah berzaman, 2009 tak silap, tapi still simpan :DD Ni la nani, omel kan? Sebelah kiri Elya dan kanan itu sayewww. I LOVE THIS RELATIONSHIP, HOPE LONG LASTING YEAA.