20110902

Syawal'11

ASSALAMUALAIKUM! SELAMAT HARI RAYA! MAAF ZAHIR DAN BATIN! wah, eksaitednyeww intro. haha.  mentang-mentang dah lama tak update.  hahaha entri pasal puase takde then terus masuk entri raya? hihi biaselah bulan puasa tumpu kat ibadat jeh. ceh gebang betol azreen nih :P #yela, bagilah tau semua orang yang kau beribadat. -,-


K, hari ini dah masuk raya keempat, so fast time walk. haha nak cakap omputeh tak tau. eh, kesah mende haku. lantak aku lew, yang engko sibok macam aku tu bini engko tu napeww? hahaha i'm just kidding. baru minta maaf tadi, dah buat parok balik. haha sorry. aku kan manusia, Manusia kan selalu buat silap. Normal la tuh v^^


so hari ini aku nak cerita masa sebelum raya sampailah sekarang. Tahun ni aku beraya kat kampung. so semua family aku excited especially abah. dialah paling awal prepare barang-barang nak balik kampung. eleh, mentang-mentang dapat cuti awal kan abah kan? hikhik


seperti yang dirancang, hari jumaat petang, dalam pukul 230 cenggitu, kami pun bertolak balik ke Penang, kampung sebelah mama. Then 430 berhenti kat tapah, solat asar. then sambung perjalanan balik. tapi time tu tengah hujan. hm, so nak dipendekkan cerita, dalam hujan lebat tu, saya dan sekeluarga terlibat dalam kemalangan kecil. Alhamdulillah, we all selamat. hm, air hujan bertakung kat jalan, so brek tak makan. konklusinya, kereta saya ciom bontot kereta lain lah makannya.




that day, bukak puasa pun depan balai polis, sosad. Tsk Tsk T_T so malam tu naik taxi dari tapah ke penang, empat ratus driver taxi tu telan. hmph takpelah nak buat camno. bende dah jadi. kita reda je k~


Hari sabtu, ahad, isnin, bermulalah aktiviti saya seperti biasa. Tolong makcik buat biskut raya~ wee. macam-macam biskut saya buat, certain saya guna resepi sendiri :) semua puji sedap, eleh :P pejam celik pejam celik,tibalah saat saat yang dinantikan. hari selasa bersamaan dengan 1 syawal~ Yay! dah boleh raya~ so pagi-pagi tu macam biaselah. mandi raya semua, siap-siap pakai baju raya. then ada sedara yang pergi sembahyang raya, saya tak pergi. so saya tolonglah makcik-makcik masak rendang dekat dapur :B after diaorang balik sembahyang raya, mulalah sesi bermaaf-maafan. 





tahun ni tema family saya warna biru :) Yay! ade gambar untuk 2011 punye. hihi masa ni kat rumah maklong. yang dua budak kecik tu sedara saya :) omel sangat diorang. k after makan-makan pergi beraya kat rumah tokngah. dekat, sebelah rumah je.


atototo comeynyeww abah saya ni :p iloveyoulah hihihi

cik odah/maklong/tokngah/mama


dah beraya pastu ada sedara dari kedah jemput kitaorang, then pergi kedah pulak. tidur sana semalam. maklumlah, kereta kat bengkel. hee sampai sampai sana, terus pergi beraya. dekat kedah lagi meriah kalau nak depends dengan penang.



dia ni asilah, my lovely cousin. bakal ustazah mungkin :P


haa, dia ni mirol a.k.a ustaz amirul. dah berapa tahun tak balik kmpg, tahun ni baru balik. sumpah dia ni lain gile. dulu tak camni. sekarang dah rajin sembahyang, sopan santun. walaweh, cair hati asilah. hahaha cayalah lu bro #tabik spring



ni kak wani and asilah. teman setilam sebantal saya. loveyouall




kayh, ni semua sedara saya. takde korang semua, kampung jadi sunyi. muehehe 

much love, azreen.
kbai.